22 czerwca 2014

Żeberka w miodzie

Składniki:
- 0,5 kg żeberek
- 2 łyżki ketchupu pikantnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka miodu
- słodka i ostra papryka

Przygotowanie:
Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Z podanych składników przygotować marynatę i obtoczyć w niej żeberka. Odstawiamy na przynajmniej 1-2 godziny, ale im dłużej tym lepiej. Przygotowane żeberka układamy w naczyniu i pieczemy w 180 stopniach przez 75 minut.

2 komentarze:

  1. Super.. Fajny przepis. Dawno tego nie jadłam

    OdpowiedzUsuń
  2. Mój męzczyzna uwielbia żeberka w miodzie ! :) jako początkująca gospodyni muszę zgłębić ich tajemnicę także chętnie skorzystam z Twojego przepisu :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy zostawiony komentarz :)